School: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Donegal
Niall Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    a shaoghal caithte. D’iarr sé ar a mhnaoi a bheith ag déanamh réidh féasta fa choine e a chur. Thoisigh sise a chaoineadh agus ar sise, “A chéile mo chroidhe, ba mhaith liom da mba toil Dé thú bheith beo tamall eile.”
    Níor labhair a’ fear níos mó no bhí sé socair. Leig sí uaill caointe aistí fhéin agus sgairt ar na comhursaigh a bhí ag obair a gcúl an toighe. thainig siad isteach agus d’iarr uirthi stad de chaoineadh. Dhá lá ina diaidh sin cuireadh a fear. Bhí gaoth mhór ann agus séideadh na sclátaí de’n teach. ar a bealach na bhaile don mhnaoi chonnaic sí na sclataí agus iad go h-árd ins an spéir agus dubhairt sí, “Tá mo cheile fir thuas ins na Flaitheas ag caitheamh anuas sclátaí.!”
    Nuair a chuaidh an bean na bhaile bhí na sclátaí ar shiubhal de’n
    Conall Mac Suibhne