School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Lá amháin s'án Earrach bhí luchóg astóigh i gcruaich choirce agus é ag sgiobadh amach gráiníneacha choirce nuair a tháinig fuiseóg de rúide thart. Dubhairt an fuiseóg dá dtabhairfeadh an luchóg baidh daoithe-se ar feadh an Earraigh nach ndéanfadh seise déarmad dó'n luchóig nuair a thigheadh an Samhradh. Rinne an luchóg amhlaidh agus nuair a tháinig an Samhradh d'iarr sí a cuid ar an fhuiseóig acht ní thabhairfeadh an fuiseóg biadh dó'n luchóig agus mar sin de bhí fearg uirthí agus dubhairt sí go gcuirfheadh sí troda ar an fhuiseóíg. Chruinnigh an luchóg na h-ainmhidhthe ceathrar cosach agus chruinnigh an fuiseóg éanacha an aeir agus sochrughadh éátorrú go méidh an cath aca ós coinne doras pháláis Ríogh Éireann. Ba
    AT0222: War of Birds and Quadrupeds
    AT0313: The Girl as Helper