School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Bhí fear ann aon uair amháin dar’bh ainm Seán O’Baoighaill. Ní rabh aon obail le déanamh aige ‘sa bhaile agus bhí sé ag iarraidh shéirbhís ar gach feirmeóir a chasadh ar. ‘Sa deireadh chuaidh sé go tdí feirmeóir a rabh ag iarraidh gasúr a ghabháil sheirbhís chuige. Bhí obair an cruaidh le deánamh aige annso, acht ní rabh dúil ar bíth ag Seán obair cruaidh a dheánamh. Nuair a bhí sé ag an fhear seo seachtáin amháin rinne sé suas a intinn go bhfágaibh sé an aít. Oidhche amháin nuair a bhí gach duine in cgodlach d’fhág séan teach. Ins an máidin nuair a tháinig an fhéar go dtí an áit a rabh Seán in luighe le e á mhustail, ní rabh sé le fágháil aige
    Caitlin Ní Dhóchartaigh
    Srath Laoill, Co. Donegal