School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. Scéal

Bhí fear ag siubhail cois abhna lá agus chonnaic sé gasúr beag.

Sgéal
    Bhí fear ag siubhail cois abhna lá agus chonnaic sé gasúr beag. Tháinic sé fhad leis Caidé tá tu a dheánamh annsin" arsa an fear.leis an gasúr. "Tá" arsa seisean "Tá mé coimhead ba". "Cia mheád bo agat?" ars an fear. Níl agam ach ceann amháin" arsa an gasúr. Nach bhfuil capall agat" arsa seisean. "Ta, tá searrach beag agam fosta" arsa a gasúr. "Ca bhfuil teach do mhathair?" ars ar seisean. Sin é thiar annsin" ars an gasúr."Bhfuil do mhathair istoigh?" ars a seisean. Níl d'imtigh sé na bhaile mhór ar lorg bidh duinn agus ní tháinic se abhaile go foill" ars
    Seán Ó Beirn