School: Sealbhuidhe (roll number 16045)

Shalwy, Co. Donegal
Pádraig M. Mac Seághain

1. Scéal (continued)

Bhí beirt dearbhrathair ann aon uair amháin dar bh'ainm Mícheál agus Pádraig. Bhí an bheirt acu na chomhnuidhe ar fhéirm amháin.

(continued from previous page)
    ceann acu imtigh agus d’innis sé do a bhean é. Níor dhubhairt sí rud ar bith. An oidhche na dhiaidh sin rinne siad an rud chéadna agus bhí fhíos ag Pádruig go rabh ceann eile imthighe agus d’innis sé do a bhean agus a mhathair. Dubhairt máthair an cailín go rachadh sise isteach i mbocsa an mhór a bhí acu agus an bocsa a chun síos go teach a dhearbhrathara cupla lá ar an dóigh a fhaghail amach caidé bhíodh da dhéanamh i dteach Mhichíl. Rinne siad sin agus tháinig an fear bocht go teach Mhichil an oidhche sin arais agus d’iarr sé ar fear an toighe ceann eile de na a ghuid agus do ghuid.
    Na dhiaidh sin dfhiafruigh an faer bocht caidé bhí ins an bhocsa. Dubhairt seisean nach rabh fhíos aige. Dubhairt an fear eile go bhfhoscladh (siad) siad é. Dfhoscail siad an bocsa agus chonnaic siad an bhean na suidhe agus í ag ithe giota circe agus chur siad an giota circe síos in a sgeadamán.
    Annsin thug dearbhrathair Micheál an bocsa mhór abhaile agus dfhoscail siad é agus thug siad amach an bhean acht ní rabh sí beo bhí sí marbh. Ní rabh fhíos acu gurab é dearbhrathair Pádruig agus an fear bocht a mharbhuig í. Níor innis siad de na comharsannaí gurab í bhí marbh ins an bhocsa mhór. Do chur siad í na luighe i leabaidh na cisteanadh ins an
    AT1536A: The Woman in the Chest
    Úna Ní Choilín