School: Louisburgh (roll number 5128/9)

Louisburgh, Co. Mayo
Thos. J. Morahan

1. (continued from previous page)
    an cliabhán ag an am céadhna agus do sgread sé dé ghuth árd "Ó leig amach mé dóighfear mo bhean chéile is mo chuid ghasúir" Leis sin do ghluais sé amach agus ní fhacadar t'réis sin é. 'Sé an míniú a tugtar ar seo ná gur sídheog a bhí ann a chuir é féin in áit leinbh an feirmeora chun biadh agus béile a sholáthar dá bhean chéile agus dá mhuirighín.
    Ní fheadair an mó de'n fhírinne atá sa sgéal acht tá daoine sa bparóiste achreideas go daingean ann.
    Seo sgéal eile a chualas ó mo shean-athair - Seán Ó Bail, Béal Á'Chip, agus a dubhairt sé liom gurbé mo shin - shean-athair, a shean athair féin de'n ainm chéadna a thárla an eachtra dhó.
    Oidhche amháin bhí mo shin-shean-athair, go raibh comhnuidhe air I mbéal Á'
    Clementín Ní Mhóracháin