School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

fhéín agus do fhear."
    Bhíodh cleamairí ag gach bainfhéis fadó acht is annamh, D'fanadh siad i dteach eicint go dtí a h-aondhéag a chlog nó mar sin. Cuireadh siad fó-ghunaí nó léiní bán ortha nó sciorta agus blous. Bhíodh hataí déanta as cochan ortha agus iad ag tigheacht anuas ar a súilibh. Théígheadh siad go teach na bainfhéíse nuair a bead an suipéar caithte. Bhíodh crios ar an bhfear a bhfearr diobh agus tugadh an caiptín air. Thógadh an caiptín an bhean nua phósta amach ag damhsadh. Thógadh a chomrád fear an tighe amach agus dá mbféídir leis an fear a leagadh béid leis.
    Seo cuid de na pisreógaí a théigeann leis an bpósadh - Caithfidh an cailín rud atá sean, rud atá úr, baill íasachta agus rud éicint gorm a bheith aici. Is minic a ceangluigheadh sean-bhróg agus tulán ar an gcarráiste in a mbeadh an bheirt. Go dtí an lae atá indiú ann bionn bean pósta leis an bpósadh. Is mí-ádhmhail do chailín
      1. poetry
    Eibhlín Nic Aindriú