Scoil: Gleann Caisil (uimhir rolla 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. Bhí go leor gaisgidhthe ina gcomhnuidhe in Iorrus fadó.
    Fir Laidre
    1 Bhí fear darbh ainm Brian Bairead in a comhnuidhe i dThuar Glas fadó. Bhí sé an láidir agus ní raibh einne in Iorrus chomh láidir leis lé na linn. Oidhche stoirin eamhail chuir sé a dhruim leis an doras agus bhí gach doras ar an mbaile isteach ar an urláir leis an stoirim. Níor cuireadh an doras isteach ach na dearna sé a leitheíd ariamh in a dhiaidh sin. Dubhairt se annoidhche sin nach gcuirfadh sé in aghaidh toil Dé aris.
    2. Bhí fear eile Seán Ruadh in a comhnuidhe in AitTighConáin Lá amháin chuaidh sé go Béal an Átha agus cheannuigh sé cómhartha agus cuinneóg aguis thoisigh ag siubhal. Bhí sé sa mnaile roimh am codalta.
    3. BHí Antoine Bairéad in a chomhnuidhe dTiar Glas. Díonruigh sé
    Antoine Ó Giobúin