School: Gleann Caisil (roll number 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

1. (continued from previous page)
    porter, deich ngalúin uisge beatha agus go leór claret agus fíona de na cailíní ag bainfhéis amháin. Ag an mbainfhéis céadna bhí muc agus caora agus bacáil lá amháin de muinntir Gacháin as Béal an Mhuirthid.
    Is maith le na sean daoine cuimhneadh ar an lá a pósadh iad fhéin nó a gcáirdí. Deir siad nach mbíodh le feiceál acht líne fada carrainí agus capaill. Bhíodh cúlóg i gcomhnuidhe ar gach capall mar ní raibh aon t-slighe eile ag na mnáibh tigheacht go dtí an séipéal acht siubhail.
    Chruinnigheadh na daoine uilig isteach sa t-séipéil. Ní thoisigheadh an pósadh nó go raibh gach duine socruithe. Annsin thigeadh an cailín isteach agus théigheadh an pósadh ar aghaidh. Nuair a bheadh sé críochnuighthe théigheadh na daoine isteach sa dteach ósta ba chomhgaraighe dhóibh chun deoch d'fághail. Thugadh agus tugann anois freisin gach bean póg do'n chailín agus deireann siad "Go gcuirfidh Dia an t-ádh ort
      1. poetry
    Eibhlín Nic Aindriú