Scoil: An Dúinín (uimhir rolla 4444)

An Dúinín, Co. Chorcaí
R. Ó Motharua

gap, and every one present should pray for the dead person.

Another competition was held once for jumping also and Fionn also won it. He jumped from Mr. M. J. Goggin's field to Mr P. Murphy's field a distance of one and a half miles. Mr Goggin lives in the townland of Farran Connar and Mr P. Murphy lives in the townland of Dooneen.

(Na giotaí seo - bailigheadh iad annso is annsud ag P. Ní Chathaláin)
  2. CUAS UÍ DHRISCEOIL
    Fear pósta ab' eadh Donnchadh O Drisceoil agus thuit fear eile ingrádh le n-a mnaoi. D'iarr an fear so ar Dhonnchadh, lá, teacht leis cun bloc adhmaid a bhí ar an dtráig do bhreith abhaile leis. Ar bhárr na faille, chaith an fear eile, Ó Drisceoil síos, agus marbhuigheadh é láithreach bonn baill.

PORT A' DUNA
    Bhí caisleán de shaghas éigin annso fadó agus chómhnuíodh robálaidhche ann. Théighidís amach ag robaíl na long ar fhairrge. Blianta 'na dhiaidh si, deineadh dun de'n áit agus bhí gárdaí an chósta a' cur fútha ann (i mbaile fearann Scoth Bhán.
    (Mícheál O Ceocháin - sean-fheirmeoir i Lic Eogain, a h-innis)
    Teangacha