School: Dún Beag (C.)

Doonbeg, Co. Clare
Teachers:
Eibhlín Ní Shúilleabháin Bean an Ághasaigh

1. (continued from previous page)
    ag tabhairt aire don pumpa. Ní tabharfad sé deoc dóibh gan pingin a tabhart dí do bhuail Cruthail spaic da cois don púmpa thánaig an uisce suas as an púmpa. Líon sé an pairc agus dein se an loch atá suas i dtalamh (Shanahans) ins na Daibhce Móire. Ní thriomeocadh an loc sin go dtí go mbeadh ceann an púmpa le faghail. Taréis tamaill fuaireadar ceann an púmpa. Sin mar a trimeoig an loc bhí tig ann an uair sin agus níl acht fotraig an tighe le feiscint ann.
  2. One night a man was coming home from his cuaird and he saw a beautiful and she gave him a gold brooch from her cloak he sold it and got a lot of money for it. He made up his mind mind to build a house as he he had none. His only property was a field which was haunted but he did not know it. However