School: Dún Beag (C.)

Doonbeg, Co. Clare
Teachers:
Eibhlín Ní Shúilleabháin Bean an Ághasaigh

1. (continued from previous page)
    "Téighir abhaile anois a Stuifín an turas seo. Acht ná beirimse arís ort i gCríocaibh baiscinn nú dar a bhfuil de gabhair ag Siobhán an Mhóinfhéir acht ní imtheochair slán an chéad thuras eile".
    Sé bhí sa Chonnactach ná Stuifín as Cill Stuifín. Gabh sé buidheachas le Donn agus d'imthigh sé.
  2. Bhí fear ar na mbailte árd aon uair amháin agus nuair a tháinig an t-Earrach ghléas sé a sheisreach capall agus amach leis ag treabadh ag ullmhú i gcóir obair obair an Earraigh. Seard a threabhaidh sé ná páirc a bhí leath-fhiadhain, páirc go raibh rian tomairí uirthe, acht nár cuireadh le cuimhne na ndaoine. Deirtí nár ceart an pháirc do cur de chúis éigin, go dtáinig fear chum a