School: Monksland (C.) (roll number 2792)

Monksland, Co. Louth
M. Nic Oireachtaigh

1. Maoin i bhfolach
    Fuairis an sgeal seo o fear ata in-a comhnuidhe in-aice liom. Ailic Hanlon an t-ainm ata air. Seo e e. Ta phairc ag Mac Ui Ceithernigh agus is e an t-ainm ata air na Casan Gairid. Ta cnoc beag ins an bpairc agus ta croca or faoi leach mor ann. Nil fhios ag aoine ce chuir annsin e no cuige. Ni dhearna aoine iarracht air e a ramhar sukas go dti seo. Deirtear gur or ata ann. Nil fhios ag aoine ce mheid ata in bhfolach. Nior fritheadh or no maoin sa cheanntar seo ariamh. Nil aon ainmhidhe is bhfeighil an oir sin. Ni fhaca aoine solus san ait a bhfuil an maoin seo. Ta boitirin faoi thalamh go Caislean Bullug on bpoll sin. Chonnaich na daoine sligidhe ar an dtalamh in-aice an phuill. Bhi na daoine a bhi ins an poll sin ag ithe na h-iasg a bi ins na sligidhe.
    Kathleen Hanratty
    Willville