Scoil: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (uimhir rolla 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Seo cleas eile. Pictúir cat a tharraingt ar píosa páipear agus pucóg a chur ar aghaidh duine amháin agus bíonn an duine sin ag iarraidh ruball a chur ar an cat.
    Scín a thabhairt leat agus a ghabhail thart trí h-uaire fá cruach choirce agus annsin an scín a chur isteach ann. An duine a tiocfas leis an scín a bhaint amach arís sin an duine a bheas tú pósta leis.
    Cuireadh siad ubhall i mbáisín uisge agus bhíodh siad ag iarraidh greim a fhaghail air.
    Chrochadh siad ubhall ar píosa de théid agus bhíodh na páistí ag iarraidh greim a fhaghail air.
    Rachadh siad amach le sguab-aol agus uisge coiscrithe agus nuair a thifeadh siad an diabhail chaitheadh siad an t-uisge coisrithe, agus nuair a chaitheadh siad é, théidh sé na léar teine.
    Gheobhadh siad báisín uisge agus cuireadh siad réul ann, annsin bíodh siad ag iarraidh greim a fhagail air le na
    Úna Ní Mhaoláin