Scoil: Scoil an Chlochair, Na Gleanntaí (uimhir rolla 10165)

Glenties, Co. Donegal
An tSr. M. Deuglán

Ar an leathanach seo

1. Lá amháin bhí daoine ag maistreadh. Nuair a bhí siad ag maistreadh ar feadh tamaill, tháinig fear mór dubh iseach. Shuidh sé ar chathaoir ar feadh tamaill. Annsin nuair a bhí sé ag dul amach dubhairt sé nach mbéadh im a choidhche ar an bhainne. Bhí siad ag maistirt ar feadh tamaill maith acht ní thiochfadh im ar bith ar an bhainne. Chuaidh siad chuig an t-shagairt. Léigh seisean oifig agus dubhairt sé gur fear droch chroidhe a tháinig isteach chuca an lá a bhí siad ag maistirt. An lá thar n’na bharach bhí siad ag maistirt agus fuair siad im ar an bhainne.
    Brighid Ní Bhaoghail
    Cáitlín Ní Dhómhnaill