School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. (continued from previous page)
    féadhfadh bean an maighistir tada a dhéanamh ingan fhios do Seaghan óir bhí "fios" aige. Bhí sise in grádh le ministeór a bhí mar comharsain i mbéal doras aice agus cuile seans a gheobhfadh sí bheadh sicín nó rud éigin mar sin curtha amach aici go dtí an Ministeór. Ach anois o tháinig Seaghan goidfeadh sé na siciní agus d'íosfadh sé féin iad.
    Oidhche ag an suipéir do Sheaghan agus a mháighistir dubhairt an máighistir mar leith-sgéal leis "Is gann an suipéir atá againn anocht a Sheaghan"
    "Tuige a mháighistir" arsa Seaghan agus leis sin rug sé ar an gcat a bhí taobh leis leig an cat sgeamh as
    "Ó" arsa Seaghan " Tá gréigís ag do chat a mháighistir"
    "Muise bhfuil a Sheagháin"