School: Inbhear (roll number 12568)

An tInbhear, Co. Mayo
Tomás Mac Gearbhuigh

1. Ag cogailt na teineadh
    Caglaimid an teine seo mar cagluigheann cách le Brighid a bheith na bun gus Máire na bárr, na naoi n-aingle fichead a bhí faire na ngrásta
    Go raibh cumhdach an tighe seo agus a dhaoine go lá. I gcluin sibh mé a lucht na scaball ná faillinghidh in ár gcáas
    Nach mairg bhíonns i bhfad ó na cairid agus í ar leabaidh bháis.
    Achth a dhuine dhona gan chéill umhluigh doin phléidhc agus do na cúig féilteacha Muire. Déan d'fhaoisdean le Mac Dé agus bhéas tú ar fheilteann leinbh.
    Máire Ní Núadhain Gort na Maoile Bárr na Trágha, Béal an Átha. Fuaireas an phaidir seo ó Mháire Ní Dochartaigh, Gort na Maoile Barr na Trágh, Béal an Átha.
    Máire Ní Núadhain
    Gort Meille, Co. Mayo