School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_013

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 15_013

1. (continued from previous page)
    mé seanfear ag innse sgéal faoí reilg Cill Domhnait. Dubhairt sé go raibh sé amuigh oidhche amáin agus bhí sé ag teacht anuas ag taoibh an reilg ar rothar nuair a bhí sé anuas sgatamh casadh fear agus go leóir mná leis. Dubhairt síad leis a theacht anuas de'n rothar agus d'iarrfruigh sé dhó céard a choinnig amuigh comh mall e. Dubhairt an fear leis go raibh sé ag socraid duine muinntireach leis a bhí ina comhnaidhe ar na Sraitiní lá da haoghail go ndéanfaidh Dia trocra ar a anam. Dubhairt an fear leis a bheit ag dul abhauile agus gan a bheit amuigh comh mall aon oidhche éile. Dubhairt na daoine a casadh air leis nach mbeadh sé i
    Áine Ní Ghallachobhair