School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_022

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 13_022

1. (continued from previous page)
    tá sé suidhte i Máigh - Mhuilinn ag bun an chnuic. Tá cuma chruinn air. D'iarr mé ar na sean - daoine an raibh aon sgéal ag baint leis agus dubhairt siad nach raibh. Níl aon chlaidhe nó bannc cré thart air. Ta poll mór uisge in aice an leasa. D'iarr mé ar na sean-daoine agus dubhairt siad nach raibh fhios aca cé an fáth a rinneadh é. (Dubhairt síad fo rinneadh é ) san am fadó. "Dubhairt na sean-daoune liom nach raibh fhíos aca an raibh baint ag na Tuata de Danann leis) nó nach raibh dubhairt na sean-daoine lion nach raibh fhíos aca an raibh baint ag na lochannaigh leis. (Thosaig
    Áine Ní Gallacobhair