School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 09_009

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 09_009

1. (continued from previous page)
    saghart indú agus dubhairt an saghart ar ais leis " beid do chuid fuil se chomh h-árd an t am seo amaireach. Bhí Iytil ag teacht go dtí Achaill an lá ina dhiaidh sin agus bhí sé ag teacht isteach in áit ar a dtugtar an Catrún anois air agus thainigh ceo trom air agus ní raibh a fhios aige ca raibh sé ag dul. In áit a bheith ag dul síos an cnoch bhí se ag dul suas agus fuair se bás in gceann tamall.
    Tháinigh fear isteach go dtí an áit seo arbh ainm do naingeal agus chuaidh se síos go dtí Caiseal. Bhíodh sé ag tabhairt brachán do duine ar bith a rachadh síos ag dtí an caiseal fao' n a dhéin.
    Áine Ní Ghallachobhair