School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_062

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_062

1. (continued from previous page)
    bhíodh mna ag obair air na boitre sin chim maith muna mbéadh duine fear ina dteach lé obair air. Duine amháin as gach teach a bhíodh ag obair air. Ní dhéanadh siad na bóithre ro leathan ach dhéanaidís fada iad. Bhiodh orra a dhul ag obair ar na bóithre sin go h-iongantach moch ar maidin.
    Tá casáin le feicheáil ins na cnuich go foill ina dtéighead na daoine triotha in am na gorta ag dul go dtí Baile Ui Fiachán i gcóir plúr no min bhuidhe. Tá casán ag tré croch an Chorrán ar a dtugtar Casán Na bFiadhach agus théigeadh na daoine go dtí Baile Ui FIachan o Máig
        1. infreastruchtúr poiblí
    Áine Ní Ghallachobhair