School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_035

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 08_035

1. (continued from previous page)
    agus d'ithidí iad. Mheilidí seagal chomh maith. Ní mheath chuile fata san cheanntar seo. D'fas cupla cweawnn annseo agus annsuid ach ní raibh ionnta acht poithríní. An cupla poitrín a d'fás chur siad iad arí i gcóir na h-ait bliadhna. Na bachlogai a thainigh ar na poithríní scaipead ar annseo agus annsud mar a sgap foide grainníní síl. Nuair a bhí sé in am na fatai a baint an bliadhan sin a mheadh siad bhí na daoine le feicheál amuig ins na pairceanna ag iarraidh fatai a fhághail. Nuair a gheobhaidis fata beag bíodh áthas an domhan ortha. Níor chabhruigh éinne leis na daoine nuair a
    1. am
    Áine Ní Ghallachobhair