Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_020

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_020

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    d'éirigh mac Ríg Eireann agus nuair a bhí a bricfasta itthe aige. Dubhairt sé leob gan dul eindigh leis féin go dtroidac sé féin iad. Dubhairt siadh leis gur raibh trí cnocán ann agus Nuair a gabhfhadh sé ar an ceadh cnocán mar bfeicead tu iad gab ar an gcead cnocán eile iad dul ar an gceadh cnocán eile agus mar a bfeice tú iad go abhaile aríst. Chuad sé ar an gchéadh cnocán agus thosuigh sé ag deanadh cleasa luadh agus gaisge ní fhacadh sé aon duine ag teacht cuad sé ar an gcéad cnocán eile thosuig sé ag deanadh cleasa luadh agus gaisge ní fhacadh sé aon duine ag teacht chuadh sé ar an gcead cnocán eile agus tosuig sé ag deanadh cleasa luadh agus gaisce agus chonnaic se
    Séamus Ó Gráinne