Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_015

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 13_015

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    acht Mac Broinne na Bó Brice agus agus dibhairt sé go raibh faoi gheasa aige féin gan an dara beile ithe ar aon bhord na an dara oidhche codladh ar aon leabaidh no go bfuigheadh se amac ce fearr an fear e féin na Mhach Broinne na Bhó Brice. Dubhairt an Rí go dtiubhradh sé cead do fannacht i n-éindigh leis féin coidhche agus nach mbeadh call do an dara beile ithe ar aon mbord na dara oidhche codladh ar leabad go dtiubrad se fein buird agus leabaca do. Dubhairt an mac nac ndeanad sin é féin go gcaithfeadh sé féin a gealladh choingeall ar maidin go moc déirig an mac agus dhfág slán agus beannact ag an Rí agus a muinntir. Dimtig sé amac i gcurracín[?] Bhí se dhá cur coisméig is fiche le cuile buaile no go dtháinig
    Séamus Ó Gráinne