Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 08_024

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 08_024

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a bhí san teach ósta. Chuaidh sí go dtí buidéal fuisge le braon a thabhair dó. Dfáisg sé an Snagbreac. Leig an Snag breac sgréach. D'fiafhruigh an bhean do'n dearbhráthair bocht céard a dubhairt an Snag. Dubhairt sé go raibh fuisge níos fearr ná sin agat. is fíor dhó arsa an bhean. Chuaidh an bhean go dtí buidéal eile. Dfáisg an dearbhráthair bocht an Snag breac aríst agus leig sé sgréach. D'fiafruigh an bhean do'n dearbhráthair bocht céard a dubhairt an Snag. Dubhairt sé go bhfuil fuisge níos fearr na é sin agat. Is fior dó a dubhairt an bhean. Chuaigh an bhean suas i mbarr an tighe agus fuair sí buidéal fuisge. Dubhairt an bhean nach raibh aon fuisge níos fearr ná é seo aici. Níor fháisg an dearbhráthair bocht an Snag breac an
    Máire Ní Churraidhín
    Bairbre Ní Churraidhín