Scoil: Scoil Mhuire, Na Forbacha (uimhir rolla 2386)

Na Forbacha, Co. na Gaillimhe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 03_014

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0070C, Leathanach 03_014

1. (gan teideal) (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    uaidh dubairt sé nac ndíolfadh sé ar airgead na ar ór é mara bfuigead sé an muileann beag. Tug an diobal dó an muillean bheag sa deire agus dimthigh leis abhaile. agus nuair a leag sé ar an mbord é dubairt sé leis tosuighe ag mílt bhidh le nithe. Tosuige sé ag mílt bhid chuile shórt da fheabhas. Maidin lár na mháireach dubairt an bhean leis an bfhear meastú an bfeadfad an muileann airgeag a mílt[.] Dubhairt sé leis airgheadh a mílt. Thosuigh sé ag mílt airgheadh agus oir chomh maith is bhí sé anann. Dubairt an bhean leis an bfear béidhir go bfuil sé anann tígh a deanamh. Dubairt sé leis an muilean béag tigh a deanam. Thosuigh an muilean beag ag déanamh tigh go trean. Ní raibh fhios ag an dearbhratair eile annsin cen caoi a raibh siad saidhbhear dubairt sé go mbéad sé fein saidhbhear freisin da dtiubrad sé an muilean
    Uáitéar Ó Gráinne