Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

agus triúr eile leis darbh ainm Seán ÓHartigáin ,Micheal Ó Birminghamagus Pádraig Ó'Hogain .Do thosuigh síad ag cuardú agus nuair a bhí siad giota maith síos do bhuail siad in -aghaidh llleiche.agus nuair a bhuail síad an leiche do thiosnuigh an cailsleán ag crith.Nuair a chonaic síad e do rith síad mar bhí eagla orrtha go dtuitfheadh an caisleán ortha.Nuair a chuaidh síad amach do bhí an oidhche go bréagh deas gan aon gaoith ann.Nuair a tháinic siad amach maidin la ar na ambháireach do bhí póll linte de clócha agus de gach rud eile.
  2. (gan teideal)

In aice le mo theach tá portach ar a dtugtar Gort na mBall. Ins an portach seo timpeall seasca bliain ó shin do fuarthas an bóna déanta d'ór agus tá sé le feiscint ins Iarsmalann Náisiúnta na hÉireann i mBaile Átha Cliath.

In aice le mo theach tá portach ar a 8.dtugtar Gort na mBall. Ins an portach seo timpeall seasca bliain ó shin do fuarthas an bóna déanta d'ór agus tá sé le feiscint ins Iarsmalann Náisiúnta na hÉireann i mBaile Átha Cliath.Feár darbh áinm Mac Muarcadha a bhi ag obáir i gcóir Donnacá Ó Rián as Carraig dubh Cillseannaigh a fuair é .Nuair a
    Séamus Ó Sealbhaigh