Scoil: Kilfenora (B.) (uimhir rolla 2155)

Cill Fhionnúrach, Co. an Chláir
P. Mag Fhloinn

Nósanna is Pisreoga atá Mór timpeall Leacht Uí Chonchúir a bhaineann leis an Nodlag.
    (1) Lastar trí coinnle Nodhlag ar an mbord gach oidhche díobh seo ...sé sin oichche Nodlag ,Oidhche Choille,agus oichche Nollag beag agus lastar coinneal amhain ar gach fuinneóg ins an teach ar gach oidhche díobh seo.
    (2) Ní ceart na coinnle Nodhlag a mhúchadh in-aon -chor oidhche Nollag ...fágtar iad ar lasadh ar feadh na hoidhche .
    (3)Is é an athair ...no fear an tíghe a lasann na coinnle .
    (4)Ní ceart an doras a dhúnaadh oidhche in aon chor -Fágtar é ar oscailt mar creidtear go dtéigheann an Mhaighdean Muire agus an leanbh Íosa mór thimcheall an oidhche san.
    (5)Tugtar deochanna do na comhursana nó do cáirde oidhche Nodlag .Daoine nach ólann ar feadh na bliana ólann siad an oidhche seo.
    (6)Glachann an cuid is mó de muinntear na h-áite seo Comaoine ar la Nodhlag.
    (7)Bíonn beile maith ag gach aoinne oidhche Nodlag.