School: Cill an Dísirt (C.) (roll number 15302)

Cill an Dísirt, Co. an Chláir
Máire Mac Eochaidh

an fear.
    Ar lá 'na dhiadh sin do chuaidh sé chun an fhear do craith amach mar do cheap sé. An fhaid a bhí sé ann thánaig stoirm bheag agus do scaipeadh an fear ar fuid na tíre.

5) Tá inisint eile ar an scéal mar gheall ar an bhfear a tháaig amach as an lios chuig an feirmeóír bocht. Deireann an scéal seo gur buidéal a thug fear an leasa do mar mhalairt ar an sean-buin agus gur fhág an feirmeóír an buidéal ar an mbórd nuair do chuaidh sé abhaile agus annsan go ndubhairt sé na focail "Dhein do ghnó a bhuidil" Díreach ar an nóímint sin caitheadh mála airgead ar an mbórd agus briseadh an buideál. Bhí an oiread sin airgid ins an mála agus a sheas é go dtí an lá a fuair sé bás.
    Treasa Ní Ciarrnáin
    Baile Uí Bhuacháin, Co. an Chláir