Scoil: Cill t-Síothláin, Cluain Meala (uimhir rolla 7607)

Suíomh:
Cill Síoláin, Co. Thiobraid Árann
Múinteoir:
Pádraig Mac Aragáin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0568, Leathanach 184

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0568, Leathanach 184

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Cill t-Síothláin, Cluain Meala
  2. XML Leathanach 184
  3. XML “Local Industries - The Slate Quarries”
  4. XML “Local Industries - An Old Bacon House in Kilsheelan”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. In the parish of Kilsheelan pigs are killed for home consumption. The thrifty farmers do not believe in buying meat which they can supply for themselves.
    The pigs are well fattened before killing. The meat is salted and put in a big wooden vessel, where it is left for about three weeks. It is then taken out and is fit for use as well as being preserved. Long ago in Kilsheelan bacon was cured in the old bacon house, which still stands in the village at the back of Miss Ryans Shop.
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.