Scoil: Convent of Mercy, Carraig na Siúire (uimhir rolla 11872)

Carraig na Siúire, Co. Thiobraid Árann
Na Siúracha

tamall sa Róimh. Fuair sé bás i bPorládhach sa bhliain 1916.

Sagart clúmhail eile iseadh an Doctúir De h-Indeberg a rugadh agus tógadh i Mount Bolton 5 míle ó Carraig. Bhí sé an-léigeannta i dteangtacaibh go mór-mhór inGaedhilg. Ceoltóir bréagh do b'eadh é leis. Cuir sé agus an Dochtuir Ó Siothchaih Coláiste na Rinne ar bun. Fuair sé bás ar Lá 'le Pádruig 1916.

Do rugadh agus tógad Donnachadh A Mach Cárthaigh igCarraig. D'fadh sé an baile i naois a cúig bliain déág agus cuaidh sé go h-Aimeirica. Tré neart studéir d'eirig leis bheith 'na sgríobhnoir cumanach comh maith le file. I dtaobh a bhaile duthchais na Siúire, Sliabh na mBan agus na Comaraig cún sé dánta. Fuair sé bás sa bliain 1929.
    Cáit Ní Shuilleabháin