Scoil: Convent of Mercy, Carraig na Siúire (uimhir rolla 11872)

Carraig na Siúire, Co. Thiobraid Árann
Na Siúracha

Ar an leathanach seo

1. Tá fothrach na mainistreach suidhte timcheall trí míle taobh theas de Dúrlas Éile. Tá uaig ann agus deir na daoine go bhfuil mach na mná maithe curtha ann. Ceaptar gur B.Sh. an bhean maith". Táinig an buachaill seo go h-Éirean ag bailiú airgid igcóir an Phápa. Marbhuigheadh in áit uaigneach é agus goideadh an t-airgeadh uaidh. Cuireadh san áit é. Bhí manach dall san mainistir. Oidhche amháin deineadh taidbhreamh dó. Cheap sé go raibh fáinne ag an bPrionnsa, agus go bhfaigheadh sé a radharc dá gcuireadh sé a lámh ar an bhfáinne sin. Bhí an taidhbhreamh aige trí oidhche indiaidh a chéile. Chuaidh sé féin agus manach eile ag cuardach na h-áite. Chonnachadar lámh á sáthadh féin aníos as an dtalamh agus fáinne uirthí. Chuir an manach dall a lámh ar an bhfáinne agus fuair sé a radharc. Sa tslighe seo fuaradar corp an Prionnsa agus cuiread i roilig na mainistreach é.
    1. am