School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    geóbhad an capall dubh duit. Do chomáineadar leó ag siúbhal go dtí go dtánadar go dtí gleann ana uaigneach agus do connacadar beirt fear agus iad a bualadh an chapall.
    Do bhaineadar díobh an capall agus do thug sé leis abhaile é agus bhí ana áthas air.
    Do chuaidh sí abhaile agus d'innis sí dhóibh chad dubhairt an fear leí agus dúbhradar leí a rádh leis ná pósadh sí in-aon-chor é.
    An oidhche na dhiaidh san do tháinig sé ag sgoruidheacht chúcha agus d'fhiafhruig sé de'n chailín a bpósadh sí an mac is dubhairt sí ná posadh.
    Lá éigin eile do bhí an chailín ag baint prátaí agus do tháinig fear isteach sa ghairdín chúiche agus do thosnuigheadar ag caint agus fé dheire dubhairt an fear leis an gcailín a bpósadh sí buachaill tímpeall fiche mbliadhain nó
    Nóra Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Chéilleachair