Scoil: Meall an tSrutháin (uimhir rolla 2117)

Meall an tSrutháin, Co. Chorcaí
Dll. Ó Luasaigh

1. Ó a Thighearna moladh go deo leat.
    In aiseirghe glórmhar do dhein Críost o mharbhaibh go ndeinir ó pheacaibh ré. Céad moladh mór leat a rí na ngrást bás naomhtha agus saor bhrietheamhantais trí thrócaire Dé go bhfaighid ár n-anam.
    Fuascailt ar na h-anama atá folug na bpianta bpurgadóireacht agus anam mhairb Caitilicidhe an domhain mar órdúigear Dia agus an eaglais dúinn guidhe leo agus ár nanam fhéin ar uair a bháis. Amen
    [-]
    Sin é an paidir do bhí aca ina dhiaidh an Choróinn Mhuire fadó agus sin é an paidir a deireann m'Athair in' dhiaidh an Coróinn Mhuire gach oidhche agus tá sé foghluimighthe agam-sa anois.
    Maighréad Breathnach
    Aindriú Breathnach