Scoil: Inis Arcáin, Dún na Séad (uimhir rolla 14065)

Dhá Ghníomh, Co. Chorcaí
Risteárd Mac Carrthaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sugar is placed. Then jar is put in a dark place for three days when a kind of syrup is formed. This is given to the patient three times a day.
    Sore eye: Put a hole in a snail and let the slime drop into the eye.
  2. Lucht Siubhail
    1. Fadó bhí fear bocht ar a tugtar John Relehan ag trácht annso ag bailiú déirce. Thabharadh cuid des na daoine prátaí do agus cuid des na daoine airgead do. Cuireadh sé na prátaí i mála ar a dhruim agus dhíoladh sé iad in áiteanna eile. Uaireanta bhíodh dhá mála aige. Nuair a bhíodh, thógadh sé mála amháin acu agus shiubhladh sé leis ar feadh tamaillín. Annsan théigheadh sé tar nais agus shiubhladh sé leis an tarna ceann go dtí go raibh an dá mhála le chéile arís aige. MAr sin a thógadh sé níos mó ná aon mála amháin. Fuair sé bás cúpla bliadhain ó shoin
      1. daoine de réir aicme