Scoil: Lóthar (uimhir rolla 10045)

An Lóthar, Co. Chiarraí
B. Ní Mheidhre

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    scread aisti is seo mar a dúbhairt sí taobh amuigh den bhfuinneóg. "Dar fíadh ní cloisimse dhá rádh agat-sa istig annsan 'gach aon úair ach "A Naomh Mhuire a Mháthair Dé" agus más mar sin atá agat ní beidh aon airgead le fághail agat, fiú amháin an méid cuireadh balcais éigin ar do dhrom duit féin"
    "Ó mhuise is fada go dtachfaidh an gheab aighnis tusa". arsa Aongus mar nách é mo dhrom ba cheart beith ag tabhairt buadhartha dhuit ar am mharbh na h-oidhche" "Téighir abhaile úaim is go ndeanfaidh an díabhal dreimre do cnámh do dhrom fein" Cuir an méid sin sgannradh ar na haon duine ríamh a bhí ag faire air is d'imthigheadar leó. Lá ar na mbáireach d'imthig Aongus leis go Rath Gaoltha. Ach mo lámh is mo