Scoil: An Chathair (uimhir rolla 5119)

An Chathair Thiar, Co. Chiarraí
Séamus Ó Tuathaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Annsan tháinig fearg ar an Tighearna Talmhan agus thug sé an buachaill amach agus do chroch sé as crann. Nuair a chualadh an mháthair an scéal chuaidh sí beagnach as a meabhar agus chuaidh sí síos ar a glúnaibh agus chuir sí droch-guidhe ar na h-Orpan agus d'iarr sí ar Dia go dtiochfadh am ná bheadh aon Orpan in Árd Tuille.
    An rud ait atá ins an scéal sin, tháinig an banbh an tráthnóna sin, agus níor fhás aon duilleóg ar an gcrann sin ó'n ám sin amach. Cúpla bliadhan ó shoin do roinn Coimisiún na Talmhan an estáit idir alán tionnóintighthe.
    Máiréad Bhean Uí Tuathig
    Gort an Leasa, Co. Chiarraí