Scoil: Cromán (C.) (uimhir rolla 12821)

An Cromán, Co. Chiarraí
Caitlín Bean Uí Shiodhacáin

Ar an leathanach seo

1. Deirtear gur ceart do socraid an t-sean bhótair do gabháil i gcómhnaidhe agus gan an comhgar do gabháil le cófra go dtí an roilig.
    Deirtear leis nách ceart tig do thógail ar shean-casán.
    De réir na sean daoine annso ní bhíonn an t-ádh le h-éinne a dhóigeann paca cártaí nó cíor gur ceart iad do caitheamh amach ar an gcarn aoilig.
    Deirtear nach ceart do dhuine obair nua nó post nua a ghlacadh Dia Luain.
    Deirtear má thagann éinne isteach i dtig nuair a bhíonn cuigeann ghá dheanamh gur ceart dó greas do bhualadh ar nó dtógfadh sé an t-ím leis.
    Deirtear go bhfuil sé mí adhmharach d'éine dul abhaile 'na aonar ó thóramh tar éis a dó dhéug a chlog san oidhche gur ceart fanamhaint go dtí tar éis glaodhach an coilig.
    Deirtear nách ceart gruaigh do ghearradh Dia h-Aoine
    Máire Ní Ghribhthín