Scoil: Cromán (C.) (uimhir rolla 12821)

An Cromán, Co. Chiarraí
Caitlín Bean Uí Shiodhacáin

1. Pósaidhthe.
    Suas le timcheall cúig bliana déag ó shin do deineadh furmhór de na pósaidhthe na h-áite seo i rith h-Inide do mór mhór Mairt na h-Inide.
    Deireann siad nár ceart don cailín nú-phósta dul chun cómhnaidhe i dtig a chéile san aimsear carghais muna mbeadh sí ann roimhe sin.
    Tá sé mí-rathmhar do réir na daoine annoso pósadh a dhéanamh san bhFógmar- "An rud a ceangaltar 'san bhFóghmhar scaoiltear san Earrach" deireann siad.
    Ceapann na daoine go mbeadh mí-ádh ortha dá ndeineadh siad pósadh Dia Luain, Dia Ceadaoin agus Dia h-Aoine.
    Deirtear nach ceart don Lánamhain dul go dtí an t-Aifreann an Cheud Dhomhnac tar éis an phósta.
    Bríghid Ní Shúileabhain.