Scoil: Cromán (C.) (uimhir rolla 12821)

An Cromán, Co. Chiarraí
Caitlín Bean Uí Shiodhacáin

Ar an leathanach seo

1. Micheal Naomhtha go neamh fiar t-ainm agus o naomh baiste grainte. Nuair a beadh a shiul a dhunadh agus a beul a leatha agus a mheabhair ag imtheacht chun fain uain an liost da glaodaidh agus an treimse caitthe agus Dia leis an aman an la san.
  2. Is e seo paidir a deireadh na sean daoine nuair a biodh siad amuich sa pairc ag obair agus nuair a bhi an la criochnuighthe.
    Go fagadh Dia ar saoghal ata slainte againn
    Irid do meid sin do hocain bliain orainn
    Agus do cuirig Dia rath ar ar saothar
  3. Nuair a théighimid go dtí an t-Aifreann. Nuair a theighimid có fada go dtí dorus an t-séipeal diarmíd ar ar Slánathoir Íosa Críost gan a bpeacaí leigint linn i dtig Dia.
    Nuair a téigimíd isteach cois i dirimíd sin féin agus annsan téighimid in ár glúna agus deirimíd ár bpaidreacha agus bimíd ag éisteacht leis an Aifreann agus an sagart a léigheamh agus agus bimid go léir ag feuchaint
    Bríd Ní Sheaghdha
    An Cromán Uachtarach, Co. Chiarraí