School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    fhios aige ceard a dhéanfadh sé annsin. Bí sé ag smaoineadh agus ag síor smaoineadh agus sa ndeire thiar thall dubhairt sé go racadh sé an an ngadaidhe mar ní raibh teach na ngadaide ibhfad uaidh.
    Maidin lá'r na bhárach chuaidh Seán go teach na ngadaidhe. Bhí ceathrar aca istig agus d'fhailtigh an sean-ghadaidhe roimhe. "Ba mhaith liom an cheird sin dfhoghluim" arsa Seán agus bhí an sean-gadaidhe sásta múineadh a thabhairt dó. I gceann tamaill chuaidh beirt aca amach ag goid caorach. Ní rabhadar ibhfad imthighte nuair labhair Seán len a mhaighistir agus ars seisean "Is maith an fear a ghoidfead an chaora ón mbeirt seo anois. "Féach an bhfuil tusa indon" ars an sean gadaidhe. Amac le Seán agus suas leis sean boithrín. Bhí bróga nua air Chaith sé bróg aca ag barr an bhóithrín agus ar aghaidh leis píosa
    AT1525: The Master Thief
    Micheál Ó Máille