School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (continued from previous page)
    an leas-mháthair agus chaitheadar isteach sa teine agus ní raibh sí ibfad do dogadh Bí fleadh agus féasta aca annsin agus mhair Coitín agus Mac an Ríogh go sonasac séanmhar indiaidh sin.
  2. An Rí
    Bhí Rí ann uair amhain agus bhí sé faoi gheasaibh mar ní thuitfeadh sé ina chodladh aon oidhche go n-inneochfaí sgéal dó. Chuir sé fios ar an sgéalaidhe abfhearr a bhí sa domhan Shocruigh sé leis £200 sa mbliain agus teach agus teine, capall agus carr ach caithfidh sé sgéal nua a innsint dó gach oidhche sul a thuitfeadh sé ina chodladh.
    Bí an sgéalaidhe seo ag innsint sgeil dó gach oidhche go dtí go dtáinig an oidhche deire sa mbliain. Do chinn sé air cuimniú ar aon sgéal igcóir na h-oidhche sin. Rinne sé a dhicheall ac theip air
    AT2412B: (The Man Who Had No Story)
    Tomás Ó Mainnín