School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. Éan an Cheoil Bhinn.
    Ins an am fadó bhí Rí ina chomhnaidhe i n-Éirinn. Bhi triúr mac aige. Cailleadh a máthair nuair bhí na páistí an óg. Bí suim mhór ag an athair ins na páistí. Ba ghearr go raibh siad fásta suas in a bhfir óga agus bhí an t-athair bocht ag eirighe aosta.
    Bhí sé lá amuigh ag siubhal fén dtuaith. Lá breagh samhraidh a bhí ann. Tháinig tuirse air. Shuidh sé síos fé bun crainn. Ba ghearr gur chuala sé ceol an-bhinn ingar dó. Ars an sean-Rí leis féin “sin é an ceol is binne a chuala mé riamh agus caithfidh mé tuairisg d'fháil cé an chiall atá leis. Bí mé trom-chroidheach tuirseach nuair shuidh
    AT0301: The Three Stolen Princesses
    AT0329: Hiding from the Devil