School: Clochar na Fáirche (roll number 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. Scológ na Feasóige Leithe
    Bhí mac riogh ann fadó. Bhí sé dicheallach deimhnightheach. Chuaidh sé amach aon lá amháin ag siubhal cois na fairrge. Shuidh sé síos tar eis tamaill agus ba ghearr go bhfacha sé long bhreagh ag teacht isteach cuige. Tháinig sí isteach sa gcladach in aice leis agus amach leis an gCaptaoin. Sé an t-ainm a bhí air ná 'An Scológ' Thosuigh an bheirt ag imirt chártaí. Fuair mac an riogh an ceann abfearr ar an Scolóig. "Anois" ars an Scológ "rud ar bith is maith leat bhéarfaidh mé duit é" D'iarr mac an ríogh teach breágh a bheith aige nuair a racadh sé abhaile" "Tá go maith" ars an Scológ. teirigh abhaile agus beidh iongnadh ort nuair a fheicfeas
    AT0313: The Girl as Helper
    Bríghid Ní Fhloinn