Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. na Gaillimhe
Pádraig S. Ó Conchobhair

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean an fadó agus bhí triúr mac aici. Lá amháin dubhairt an mac ba shine leithe go ngabhfadh sé féin in áit eicint ag saoradh a bheatha. D’éirigh an mháthair agus rinne sí cáca beag agus cáca mór.
    D’fiafruigh sí den mhac ba shine cé b'fhearr leis an cáca beag agus a beannacht nó an cáca mór agus a mallacht. Dubhairt sé go mba fhearr leis an cáca mór agus a mallacht. D’imigh sé leis agus tháinig sé go dtí tobar agus shuidh sé síos ann agus thosaigh sé ag ithe béile. Nuair a bhí sé dhá ithe tháinig mada beag go dtí é. Do bhuail an mada, a iorball ar an tobar agus
    Sinéad, Bean Uí Finneachta
    Gleann Trasna, Co. na Gaillimhe