School: Camus (roll number 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. Bhí bean an fadó agus bhí triúr mac aici. Lá amháin dubhairt an mac ba shine leithe go ngabhfadh sé féin in áit eicint ag saoradh a bheatha. D’éirigh an mháthair agus rinne sí cáca beag agus cáca mór.
    D’fiafruigh sí den mhac ba shine cé b'fhearr leis an cáca beag agus a beannacht nó an cáca mór agus a mallacht. Dubhairt sé go mba fhearr leis an cáca mór agus a mallacht. D’imigh sé leis agus tháinig sé go dtí tobar agus shuidh sé síos ann agus thosaigh sé ag ithe béile. Nuair a bhí sé dhá ithe tháinig mada beag go dtí é. Do bhuail an mada, a iorball ar an tobar agus
    Sinéad, Bean Uí Finneachta
    Bean feirmeora