Scoil: Ros Cathail (Buachaillí)

Ros Cathail, Co. na Gaillimhe
Mícheál Mac Donnchadha

Ar an leathanach seo

1. Chuaidh Muineachar agus Manachar amach lá ag baint súgh craobh. An meid a bhaineadh Muinneachar ghoidfeadh Manachar uaidh iad agus d'itfeadh sé iad. Annsin dubhairt Muinneachar go dtiocfadh sé ag baint slat go ndeanfhadh sé gad go gcrocfadh sé Manachar a ghoid a chuid súgh craobh.
    Chuaidh sé chum an slat. Go mbeannauigh Dia dhuit ars an slat cá rachfas tú. Tá mé ag dul ag iarraidh slat, slat a dheanfas gad, gad a crochfas Manachar a ghoid mo chuid súgh craobh.
    Ní bhfuighidh tú mise ars an slat go bhfuighidh tú sgín a gearrfhas mé. Annsin chuaidh sé i chuma a sgín. Go mbeannigh Dia dhuit ars an sgín. Go mbeannuigh Dia dhuit ars an sgín. Cáid a rachfas tú. Tá mé ag dul ag iarraidh sgín, sgín a ghearras slat, slat a dhéanfas gad, gad a chrochfas Manachar aghoid mo chuid súgh craobh.
    Ní bhfuighidh tú mise ars an sgin gan leac ghéarfas mé. Cuaidh sé i chum an leac. Go mbeannuigh
    AT2030: The Old Woman and her Pig