Scoil: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisín na hEilte, Co. na Gaillimhe
Cáit Ní Choisdealbha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i gcúairt i dteach. D'fan sé san teach go raibh sé in a mheadhan oidhche. B'fhada le fear a'tíghe bhí sé fanacht ar chúairt aige. Bhí pota fataí ar an dteine agus bhí súil aige le cuid do na fataí a fhághail le n-iththe. Dubhairt fear a'tighe leis go raibh pota fataí ar an teine droch bhruighte broch nighte froch cuirthe síos. Tá an tuisce ag an abhann agus an poca ag an ríogh. Téirigh abhaile anois agus muna bhfuil fataí agat féin dein do ghor leis an ngréin.
      2. filíocht
    Bríghid Nic Bháird
    Mícheal Ó Bhraónán
  2. Lúb do glúnaibh agus brúgh an talamh cuimhní ar gach nídh a rachas tharad fuair cead ó Dhia do chuid peacadh nochtúghadh dhuit.