Scoil: Lisín na hEilte (Cailíní)

Lisín na hEilte, Co. na Gaillimhe
Cáit Ní Choisdealbha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    annon go Coill a Chachladh agus níor raibh siad i bfaidh ón teach nuair a fuaireadar marbh é ag bun séice tios i ngleann talmhan. Sin cosumhlacht go gach duine gan faitchíos a chur ar duine ar bith le braithlin mar bíonn an braithlin ar a chorp.
  2. 1. Tháinig sé isteach ar dhruim na daoine agus cuaidh sé amach comh mín le síoda. Fr. - Móin.
    2.Chuaidh mé suas an bóithrín casadh mo mham liom bhí srón iarann uirri agus í a chuirfeadh ruaig ar na préacháin. Fr. - Gunna.
    3.Fear beag in a sheasamh le claidhe itheann sé gach a bhfágann sé acht ní ólann sé uisge. Fr. - Teine.
    4. Chuaidh sí soir agus cuaidh sí síor. Chuaidh sí i ngairdín baile Átha Cliath bá mhó é a greim ná greim capaill bhain sí plaic com mór le asal agus ní bhlaisfeadh sí aon bhíadh. Fr. - Speal.