Scoil: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Bean Mhic Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Ní bhíod mórán siopaí san áit seo fadó. Tá go leór aca ann anois. B'éigin do'n na daoine dul go Gaillimh chun na rudaí a bhí ag teastáil uata a cheannacht. B'éigin dóíbh siubhail síor agus aniar. Níór raibh aon gluasteáin aca fadó mar atá anois. Téigeann siad go Gaillimh anois i ngluaisteáin ní raibh mórán airgead ag na daoine fadó agus bhí siad an-bhocht. NÍ raibh siad ag deánamh mórán úsaid as airgead fadó. Seárd a bhíod siad ag déanamh na ag tabhairt earraí eile ó'n a chéile. Bhídís ag tabhairt bheithidhigh a chéíle, caiple, caoirigh, muca, cearca. Deireann daoine gur bhé an Aoine an lá is áthamhla chun gnó áirithe do thosnú cuir i gcás ag cur fátai, no coirce, no turnapaí, no cruithneacht. Is i nGalhimh a bhíod an margad agus i mBaile Clár.
        1. trádáil